Fjalë Kyçe

BE mbështet restaurimin e Parkut Arkeologjik të Bylisit

BE mbështet restaurimin e Parkut Arkeologjik të Bylisit

Ambasadori i Bashkimit Europian në Tiranë, Luigi Soreca do mbështesë restaurimin e Parkut Arkeologjik të Bylisit si dhe projekte të tjera gjatë vitit 2019.

Kjo u bë e ditur nga ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro gjatë takimit të zhvilluar me ambasadorin e BE-se Soreca, ku u diskutua për bashkëpunime mes dy institucioneve.

“Takim shumë i mirë pune me ambasadorin e ri të Delegacionit të Bashkimit Europian në Shqipëri, Luigi Soreca.️ Kënaqësi është bashkëpunimi me ambasadorin napolitan që ka gjetur tek edukimi kulturor dhe te kultivimi i së bukurës forcën e mendjes për diplomacinë e drejtësinë ”, shprehet Kumbaro.

Ambasadori konfirmoi se BE do të investojë në këtë aset të rëndësishëm njësoj siç bëri edhe në Parkun e Apolonisë. Sipas ministres, restaurimi i trashëgimisë historike inkurajon turizmin kulturor dhe sjell përfitime të prekshme për popullsinë lokale dhe ekonominë në.