Fjalë Kyçe

Shefi i kompanisë Apple pranon publikisht orientimin seksual

Shefi i kompanisë Apple pranon publikisht orientimin seksual

Shefi i kompanisë gjigante Apple ka deklaruar që është homoseksual.

Katër vite më parë, Tim Cook u bë shefi i kompanisë më të madhe ndonjëherë duke pranuar hapur që është homoseksual dhe ai deklaron që është i lumtur për vendimin e tij, transmeton Indeksonline.

“Jam shumë krenar për këtë” deklaroj Cook në një intervistë për CNN.

“Të qenurit homoseksual është dhurata më e mirë që më ka dhuruar Zoti” vazhdoj tutje Cook.

Ai u deklarua homoseksual në tetor të viti 2014, por doli publikisht më vonë.

“Desha të dilja publikisht sepse merrja shumë mesazhe nga fëmijë që ta abuzuar dhe kërcënuar për shkak të orientimit të tyre seksual, ata kishin lexuar për orientimin tim, me historinë time unë mund të ndihmojë që edhe shumë të tjerë të dalin publikisht për orientimin e tyre” tha Tim.