Fjalë Kyçe

Australi, meteori i ndritshëm frikëson banorët (Video)

Australi, meteori i ndritshëm frikëson banorët (Video)

Disa sekonda dhe nata u ndez si dita. Rënia e një meteori, pak pas mesnatës, në Alice Springs të Australisë, nuk ka shkuar pa u vënë re.

Dhjetëra thirrje telefonike në polici të njerëzve të frikësuar të cilët thanë se ishin të mahnitur nga një dritë shumë e dhunshme. Dëshmitë nuk ishin rezultat i imagjinatës, por ato treguara nga imazhet e kamerave të sigurisë të policisë lokale.

Sigurisht, hipotezat në mediat sociale ishin se bëhej fjalë për UFO. Por për t’i dhënë fund dyshimeve të mahnitshme, astronomi David Finlay shpjegoi fenomenin: “Është mjaft e qartë se është një meteor”. “Nuk është saktësisht Harmagedoni, por ky fenomen spektakolar kyç, ka ndikuar thellësisht vëzhguesit,” thanë agjentët.