Fjalë Kyçe

Shkencëtari i njohur: Doktorët vranë majmunin e përzier me njeri |PAMJE

Shkencëtari i njohur: Doktorët vranë majmunin e përzier me njeri |PAMJE

Në vitin 1920 është vrarë shimpanzetë, e cila është tentuar  një përzierje e njeriut me të. Sipas sheknctarit të njohur Gordon Gallup krijesa është vrarë nga doktorët të cilët i zuri paniku, trasnmeton Gazeta Metro.

Gordon Gallup  vërtetoi se majmunët kishin aftësinë ta njihnin pasqyrimin e tyre, ndryshe nga kafshë të tjera.

Sipas tij ish profesori  euniversitetit i kishte treguar se shkencëtarët kishin arritur të krijonin lindjen e një shimpanzeje të përzier me njeriun, në Florida të SHBA-ve, në fillim të shekullit të shkuar.

“Ata ngjizën një shimpanze femër me spermën njerëzore, dhe shtatzënia jo vetë që u krye, por pati dhe lindje normale. Megjithatë, për shkak të kundërshtive morale dhe etike që hasën, foshnja u vra”, thotë doktori.