Fjalë Kyçe

Mbajti trupin e vdekur të nënës në shtëpi për disa muaj, për të përfituar pagesat e pensioneve të saj

Mbajti trupin e vdekur të nënës në shtëpi për disa muaj, për të përfituar pagesat e pensioneve të saj

Një grua ka pranuar se ka mbajtur trupin e nënës së saj në bodrumin e saj që nga vdekja e pensionistes pesë muaj më parë – për të kërkuar përfitime.

Sipas mediave britanike, përcjell Telegrafi, vajza e paemërtuar është arrestuar për mashtrim, duke akuzuar për pretendimin se nëna e saj ishte akoma e gjallë për të përfituar nga pagesat e saj të pensionit.

Në një video thuhet se ajo tha se ajo fshehu kufomën në fshatin Mytkyv, në Ukrainë, sepse ajo nuk mund të përballonte një funeral për nënën e saj.

“Nuk kisha para për të varrosur trupin”, citohet të ketë thënë ajo. “Ne e mbështollëm atë … dhe sendet e saj në një batanije dhe e çuam trupin e saj në bodrum”.

Vajza tani përballet me dy vjet të “punës korrektuese” dhe do të detyrohet të paguajë paratë e pensionit, të përfituara nga shteti.