Fjalë Kyçe

Lista e Zezë e Amerikës: Grabovci, Rugova, Syla dhe dhjetëra të tjerë dënohen nga ShBA-ja

Lista e Zezë e Amerikës: Grabovci, Rugova, Syla dhe dhjetëra të tjerë dënohen nga ShBA-ja

Adem Grabovci, Ukë Rugova, Azem Syla, Sami Lushtaku, Besim Beqaj, Zenun Pajazit dhe Astrit Haraqija së bashku me dhjetëra të tjerë të akuzuar për rastet më të rënda në Kosovë nuk do të mund të udhëtojnë për në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ambasada e SHBA-ve në Kosovë ka njoftuar se ka vendosur mos t’u japë viza të akuzuarve për raste të ngjashme.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, iu kanë vendosur sanksione zyrtarëve të Kosovës që janë duke u akuzuar për rastet më të rënda korruptive në vend. Janë përmendur disa prej rasteve më të mëdha korruptive në vend.

Në këto raste janë të përfshirë disa anëtarë të PDK-së. Aktualisht në mesin e këtyre personave gjendet edhe ministri në Qeverinë e Kosovës dhe një deputet. Besim Beqaj që udhëheq ministrin e Inovacionit, sipas këtij vendimi nuk do të mund të udhëtojë për në SHBA. Pa viza ka mbetur edhe Zenun Pajazit

Përveç tyre edhe dy ish-deputetë të Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), nuk do të mund të udhëtojnë për në SHBA. Adem Grabovcit të akuzuar në rastin “Pronto” dhe Azem Syla në rastin “Toka” nuk do t’i jepet viza për në SHBA.

Vizë për SHBA nuk do të ketë as për Sami Lushtakun për ikje nga burgu i Dubravës. Ky i fundit së fundmi udhëtoi edhe për në Hagë, ku u ftua nga Gjykata Speciale.

Përveç zyrtarëve të PDK-së në këtë “listë të zezë” është futur edhe djali ish-presidentit të Kosovës, Ibrahim Rugovës. Ukë Rugova i akuzuar për rastin me viza italiane nuk do të mund të udhëtojë për në SHBA.