Fjalë Kyçe

Mustafa i reagon Haradinajt për numrin e këshilltarëve: Unë i kam pasur vetëm 11

Mustafa i reagon Haradinajt për numrin e këshilltarëve: Unë i kam pasur vetëm 11

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa ka reaguar edhe njëherë sa i përket numrit të madh të zëvendësministrave dhe këshilltarëve të kryeministrit të tanishëm, Ramush Haradinaj.

Mustafa, ka thënë se nga kjo qeveri është thënë se edhe qeveria e kaluar e që ishte në drejtim të LDK-së, ka pasur numër të madh të këshilltarëve gjë që nuk është e vërtetë, shkruan Gazeta Alo.

Përmes, një postimi në profilin e tij në Facebook, Mustafa ka sqaruar se sa zëvendësministra e këshilltarë ka pasur qeveria nën udhëheqjen e tij.

Postimi i tij i plotë:

Të dashur miq,

Ditë më parë u publikua se Kryeministri i tanishëm ka vendosur ti ketë 35 këshilltarë e disa zëvendëskryeministra nga 11. Nga kabineti i kryeministrit u arsyetua se edhe qeveria e drejtuar nga LDK ka lënë pas vetes numër të madh të këshilltarëve, flitej për qindra.

Ata që japin deklarata duhet ta dinë se qeveria që shkon nuk lë pas vetes asnjë këshilltar, pasi këta shkojnë me qeverinë (Kryeministrin, zv.kryeministrat dhe ministrat).

Në qeverinë time, Kryeministri i ka pasur 11 këshilltarë (të brendshëm e të jashtëm), zv.kryeministrat nga gjashtë dhe ministrat nga 5. Qeveria ka pasur rreth 40 zëvendësministra.

Numri tjetër prej rreth 400 të punësuarve pranë Zyrës së Kryeministrit janë punonjës të Agjencisë së Veterinarisë dhe të Institutit të Statistikës, për të cilit kishim iniciuar procedurat ligjore që të kalojnë në ministritë përkatëse, ashtu siç patëm vepruar me Agjencionin e arkivave.

Natyrisht se nuk është çështje ime të udhëzoj Kryeministrin e tanishëm se çfarë kabineti duhet të ketë, sepse kjo i përket llogaridhënies politike të çdonjërit që ushtron funksione politike. Por, e ndjej të nevojshme të sqarojë para opinionit realitetin. Edhe pse, një numër i përkrahësve të mi po më thonë, profesor mos u merr me ta!/Gazeta Alo/