Fjalë Kyçe

Disa fakte rreth vaksinimit

Disa fakte rreth vaksinimit

Disa njerëz kanë shprehur shqetësime për sigurinë e vaksinave. Nëse vendosni të mos i imunizoni, jo vetëm që e vendosni fëmijën tuaj në rrezik për të kapur një sëmundje që është e rrezikshme ose vdekjeprurëse, por gjithashtu i vendosni të tjerët në kontakt me fëmijën tuaj në rrezik transmeton Gazeta Metro

Vaksinat funksionojnë– Ato i kanë mbajtur fëmijët të shëndetshëm dhe kanë shpëtuar miliona jetë për më shumë se 50 vjet. Shumica e vaksinave në fëmijëri janë 90% deri 99% efektive në parandalimin e sëmundjeve. Dhe nëse një fëmijë i vaksinuar merr sëmundje, simptomat zakonisht janë më pak serioze sesa tek një fëmijë i cili nuk është vaksinuar. Mund të ketë efekte anësore të butë, si ënjtje ku është dhënë vaksina, por ato nuk zgjasin shumë. Dhe është e rrallë që efektet anësore të jenë serioze.

Vaksinat janë të sigurta– Para se të licencohet një vaksinë  Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) rishikon të gjitha aspektet e zhvillimit, përfshirë ku dhe si është bërë vaksina dhe studimet që janë kryer te njerëzit që kanë marrë vaksinën. FDA nuk do të licencojë një vaksinë nëse nuk i plotëson standardet për efektivitetin (sa mirë funksionon vaksina) dhe siguria. Përveç kësaj, FDA kontrollon rregullisht vendet ku bëhen vaksinat.

Vaksinat janë të nevojshme- Pediatri juaj beson se fëmijët tuaj duhet të marrin të gjitha vaksinat e rekomanduara të fëmijëve. Në Shtetet e Bashkuara vaksinat kanë mbrojtur fëmijët dhe vazhdojnë të mbrojnë fëmijët nga shumë sëmundje. Sidoqoftë, në shumë pjesë të botës shumë sëmundje të parandalueshme nga vaksinat që rrallë shihen. Meqenëse disa sëmundje të parandalueshme nga vaksina për shkak se mund të sillen në një vend të caktuar nga njerëzit që udhëtojnë jashtë vendit ose nga njerëz që vizitojnë zona me shpërthime sëmundjesh aktuale.

Vaksinat studiohen-Për të monitoruar sigurinë e vaksinave pas licencimit, FDA dhe CDC krijuan sistemin e raportimit të ngjarjeve anësore të vaksinave (VAERS). Të gjithë mjekët duhet të raportojnë VAERS disa efekte anësore të vaksinave. Prindërit gjithashtu mund të paraqesin raporte në VAERS.