Fjalë Kyçe

Hulumtimi zbulon sa kohë u duhet grave për të arritur orgazmën në shtrat

Hulumtimi zbulon sa kohë u duhet grave për të arritur orgazmën në shtrat

Është thënë deri tash se duhet më pak se një minutë për ta arritur, por një studim i ri ka gjetur se mesatarisht gratve u duhet 13 minuta dhe 25 sekonda për të pasur një orgazmë të vërtetë.

Në hulumtimin e fundit, grave iu kërkua të mbanin një kronometër kur ato ishin duke kryer marrëdhënie dhe ta ndalonin kur arrinin ‘qiellin e shtatë’.

Rreth një në gjashtë nga ato që morën pjesë në studim, thanë se kurrë nuk arritën këtë nivel kënaqëseie gjatë marrëdhënies së tyre. Nga pjesa tjetër, koha që u desh për të arritur orgazmën ishte nga 5 minuta 42 sekonda deri në 21 minuta.

Pothuajse nëntë në dhjetë prej atyre që morën pjesë në hulumtim kanë raportuar ndjesi më të gjata kur ishin në pozicionin ‘në majë’.

Shkencëtarët që zhvilluan studimin në mes të tetorit 2017 dhe shtatorit të kaluar besojnë se kjo është hera e pare që matet ‘kohëzgjatja e orgazmës’ – gjegjësisht hendeku midis zgjimit dhe kulmit të kënaqësisë gjatë një marrëdhënie intime.

Gjithsej 645 gra nga 21 vende të ndryshme morën pjesë – një e pesta nga Britania e Madhe – dhe të gjithë ishin të martuara ose në marrëdhënie afatgjata.

Mosha mesatare ishte 30 vjeç, por shkrimi i publikuar në The Journal of Sexual Medicine nga ekipi i Institutit Kadave i Shkencave Mjekësore të Indisë tha se mosha e grave dhe sa kohë ata kishin qenë me partnerin e tyre nuk kishte ndonjë efekt të rëndësishëm në kohën kur kishin arritur orgazmën.

Ata përcaktuan momentin e lindjes si “një dëshirë intensive për seks në praninë e stimujve erotikë, të cilat janë siguruar nga partneri, metodat audiovizuele ose të dyja”, dhe arriti në përfundimin se koha mesatare për të arritur orgazmën ishte 13 minuta dhe 25 sekonda.