Fjalë Kyçe

Sëmundja vdekjeprurëse e pashërueshme po përhapet në tërë globin

Sëmundja vdekjeprurëse e pashërueshme po përhapet në tërë globin

Një raport në New York Times këtë javë është duke shtuar alarmin për një kërpudhë të quajtur Candida auris, e cila është e rrezikshme për njerëzit me sistem të dobët imunitar.

“Gjatë pesë viteve të fundit, ajo ka goditur një njësi neonatale në Venezuelë, përfshi një spital në Spanjë, ka detyruar një qendër mjekësore prestigjioze britanike për të mbyllur njësinë e saj të kujdesit intensiv dhe për të kaluar në Indi, Pakistan dhe Afrikën e Jugut”, raportoi New York Times, transmeton lajmi.net.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) po paralajmërojnë se ky virus është një nga “kërcënimet më të mëdha”.

Dr. Lynn Sosa, zëvendës epidemiologe, tha se ky virus është i pamposhtur dhe e ka identifikuar atë si “kërcënim kryesor të njerëzimit”.

Ekspertët besojnë se ky virus është përforcuar për shkak të përdorimit të tepërt të antibiotikëve. Bakteret kanë zhvilluar imunitete dhe rezistenca ndaj antitrupave dhe tani janë më të fortë se kurrë.