Fjalë Kyçe

Shpresë për çrrënjosjen e kancerit të qafës së mitrës

Shpresë për çrrënjosjen e kancerit të qafës së mitrës

Suksesi i vaksinimit HPV ofron shpresë që një ditë të çrrënjoset kanceri i qafës së mitrës, thonë shkencëtarët të cilët kanë kryer një hulumtim të madh të testimeve.

Vaksinimi kundër virusit të papillomës njerëzore, që shkakton kancerin e qafës së mitrës, filloi më shumë se një dekadë më parë.Një rishikim i 65 studimeve që mbulonin 60 milionë njerëz treguan një rënie në rastet e HPV dhe në rritjen para-kancerogjene.

Gjatë dekadave, kjo duhet të përkthehet në një rënie të konsiderueshme dhe çrrënjosje të mundshme të kancerit, thanë studiuesit.

Jo’s Cervical Cancer Trust tha se të dhënat duhet të rrisin besimin në vaksinim.