Fjalë Kyçe

Vallëzimi që ju ndihmon të kaloni dhimbjet e ciklit menstrual

Vallëzimi që ju ndihmon të kaloni dhimbjet e ciklit menstrual

Vallëzimi Zumba mund të lehtësojë miliona gra nga agonia e dhimbjes gjatë periudhës së menstruacioneve, sugjeron një hulumtim i ri.

Studimi zbuloi se një stërvitje një herë në javë, redukton shqetësimin e dhimbjeve menstruale.

Dhimbja e periudhës ndikon të paktën te gjysma e grave që kalojnë në fazën menstruale dhe mendohet se shkaktohet nga një fluks i kimikateve të quajtura prostaglandinat.

Prostaglandinat shkaktojnë ngushtimin e enëve të gjakut në mitër, gjë që pengon oksigjenin që të arrijë indin e mitrës, duke shkaktuar dhimbje.

Ushtrimi në përgjithësi mendohet të ‘derdh’ këto kimikate, duke rritur furnizimin e mitrës me gjak të pasur me oksigjen.

Vallja Zumba mund të jetë veçanërisht tërheqëse për shkak se ajo është “e modës, e përballueshme dhe më pak formale” sesa klasat e tjera të ushtrimeve, thonë kërkuesit. /Gazeta Alo/