Fjalë Kyçe

Foto e tmerrshme e vitit 1925: Serbët masakrojnë pesë shqiptarë dhe pozojnë me trupat e tyre të vdekur

Foto e tmerrshme e vitit 1925: Serbët masakrojnë pesë shqiptarë dhe pozojnë me trupat e tyre të vdekur

Për herë të parë publikohet një fotografi të shqiptarëve të vrarë nga serbët në qytetin e Prizrenit në vitin 1925.


Shqiptarët e vrarë nga serbët në Prizren në vitin 1925

Fotografia është gjetur në arkivin serbë, në foto shihen 5 shqiptarë të vrarë nga ushtarët serbë, dhe me pas ekspozohen në qytetin e Prizrenit, në vitin 1925.