Fjalë Kyçe

Aeroportet britanike po investojnë miliona në teknologjinë e mbrojtjes së avionëve

Aeroportet britanike po investojnë miliona në teknologjinë e mbrojtjes së avionëve

Pas incidenteve të kohëve të fundit të avionëve, aeroportet Heathrow dhe Gatwick kanë blerë teknologji mbrojtëse ushtarake që kushtojnë miliona funta.

Pajisja e re është tashmë në veprim për më shumë se një javë. “Me këtë investim milionësh, sigurohemi që jemi në të njëjtin nivel me ushtrinë ,” tha një zëdhënëse pa dhënë detaje, transmeton lajmi.net.

Edhe Heathrow ka urdhëruar teknologjinë. Puna e ngushtë me autoritetet dhe policinë në luftën kundër avionëve, tashmë pritet të intensifikohet edhe më shumë, sepse është një nga aeroportet më të mëdha në Evropë.

Dronet kishte paralizuar trafikun ajror në Gatwick Airport për disa ditë përpara Krishtlindjeve. Rreth 1,000 fluturime janë anuluar, rreth 140,000 pasagjerë janë prekur. Dy vetë u arrestuan përkohësisht.