Fjalë Kyçe

10 arratisjet më të çmendura nga burgjet në histori

10 arratisjet më të çmendura nga burgjet në histori

“Ne kemi për detyrë të ikim, ju keni për detyrë të na kapni”. Ky është parimi me të cilin funksionojnë kriminelët më të mëdhenj që vuajnë dënimet në burgjet më të sigurta në botë.

Por, siguria e burgjeve nuk i pengon ata që të jenë vazhdimisht në tentim për të ikur nga to, shkruan lajmi.net.

Të burgosurit kanë gjithmonë në mend një mënyrë për t’i shpëtuar dënimeve dhe një moment i mungesës së vigjilencës nga rojet e burgut mund t’ua mundësojë këtë.

Nuk janë të rralla rastet kur kriminelët më të rrezikshëm kanë arritur me mënyra të ndryshme të largohet nga burgjet e sigurisë së lartë.

Duke filluar nga “El Chapo” i cili u arratis nëpërmjet një tuneli të gërmuar nga pjesa e jashtme e burgut deri tek qelia e tij dhe një tjetër të arratisur nëpërmjet rrethojave të burgut, më poshtë mund t’i shikoni ikjet më spektakolare nga burgjet.