Fjalë Kyçe

30 ditë paraburgim për gjilanasin që dyshohet se dhunoi seksualisht të miturën

30 ditë paraburgim për gjilanasin që dyshohet se dhunoi seksualisht të miturën

Gjykata Themelore e Gjilanit i ka caktuar masën e paraburgimit për 30 ditë të pandehurit SH.J, i cili dyshohet se ka shfrytëzuar një të mitur seksualisht.

Sipas komunikatës drejtuar mediave, ekziston dyshimi i SH.J. ka dërguar të miturën në motele të ndryshme, duke e detyruar të kryej marrëdhënie seksuale, që e mitura të mbetet shtatëzënë.

Tutje, në komunikatë thuhet se i pandehuri e ka detyruar të miturën të abortojë, transmeton KOHA.

“Me këto veprime i pandehuri dyshohet të ketë kryer veprën penale “dhunimi”, vepër e sanksionuar me Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK)”, thuhet në komunikatën e Themelores.

Duke pasur parasysh rrezikshmërinë e kësaj vepre dhe pasojat që i janë shkaktuar të miturës, Gjykata ka marrë vendim ta dërgojë në paraburgim 30 ditor.