Fjalë Kyçe

Bitcoin arrin vlerë rekorde

Bitcoin arrin vlerë rekorde

Kjo rritje vjen nga shpërbërja e Bitcoinit nga një trekëndësh në rritje në grafikun 10-minutësh. Ky model teknik nënvizon vrullin rritës të monedhës digjitale dhe lë të kuptohet për një rritje edhe më të madhe në horizont.

Ai u rrit deri në 70105 dollarë përpara se të binte shpejt dhe u tregtua për herë të fundit me 68,317,72 dollarë, shkruan reuters.

Ekspertët po i vëzhgojnë me vëmendje këto zhvillime, duke vënë në dukje shfaqjet e rëndësishme të mundshme të Bitcoin.

Midis tyre, Tom Lee i Fundstrat spikat me parashikimin e guximshëm se Bitcoin mund të jetë në rrugë e sipër drejt një niveli të ri historik prej 150 mijë dollarësh.

Ky optimizëm nuk është i pabazë, duke marrë parasysh performancën elastike të kriptovalutës dhe aftësisë së dëshmuar për të tejkaluar pritshmëritë.

“Diku në 12 ose 18 muajt e ardhshëm, Bitcoin mund të jetë mbi 150 mijë dollarë… BlackRock ka 800 milionë dollarë hyrje. Unë mendoj se për sa kohë që ka kërkesë të fortë spot dhe nuk jeni shitës të etur, ju keni një treg që është jashtë ekuilibrit, se ka shumë kërkesë për Bitcoin, jo furnizim të mjaftueshëm të krijuar përmes shpërblimit të bllokut”, tha Lee.

Veprimi aktual rritës i çmimeve në nivelet e reja të të gjitha kohërave përforcon pozicionin dominues të Bitcoin në tregun e kriptomonedhave dhe thekson potencialin e tij si një investim fitimprurës për ata që kërkojnë të diversifikojnë portofolet e tyre.

Në të vërtetë, lëvizja e fundit e çmimeve është një dëshmi e ndikimit dhe aftësisë në rritje të Bitcoin për të formësuar sistemin financiar.