Fjalë Kyçe

Myftiu Tërnava rizgjedhet në mesin e 500 personaliteteve me më ndikim në botën islame

Myftiu Tërnava rizgjedhet në mesin e 500 personaliteteve me më ndikim në botën islame

Qendra Mbretërore për Studime Islame dhe Strategjike (The Royal Islamic Strategic Studies Centre) me seli në Jordani,  edhe këtë vit Myftiun e Republikës së Kosovës, Naim ef. Tërnava, e ka rizgjedhur në mesin e personaliteteve më me ndikim në botën islame.

Siç bëhet e ditur në një komunikatë të BIRK-ut në edicionin e vitit 2021, Myftiu Tërnava radhitet në listën e liderëve me ndikimin administrativ më të madh, gjë kjo që dëshmon për angazhimin e tij institucional për të çuar përpara institucionet fetare islame në vend dhe për të krijuar raporte me institucionet tjera fetare e shtetërore në Republikën e Kosovës.

Ai gjithashtu përmendet edhe si një nismëtar për krijimin e Këshillit Organizativ Ndërfetar të Kosovës.

“Kjo përzgjedhje është një motiv shtesë, jo vetëm për Myftiun Tërnava, personalisht, por për të gjithë vartësit dhe nëpunësit e BIRK-ut për të vazhduar me kontribut për të mirën e shoqërisë, sikur që është një dëshmi shtesë para institucioneve vendore dhe ndërkombëtare për punën që bën Bashkësia Islame e Republikës së Kosovës”, thekson komunikata.