Fjalë Kyçe

Është provuar shkencërisht: Qe pse është mirë të bësh dashuri me muzikë!

Është provuar shkencërisht: Qe pse është mirë të bësh dashuri me muzikë!

Edhe të dëgjuarit e muzikës, edhe seksi ngjallin një ndjenjë kënaqësie, prandaj shumica e njerëzve i kombinojnë këto dy aktivitete

Këtë herë, para së gjithash, do të shpjegojmë se cilat janë përfitimet e dëgjimit të muzikës gjatë seksit dhe se si ajo rrit kënaqësinë gjatë këtij aktiviteti, transmeton Telegrafi.

Dëgjimi i muzikës na bën të relaksohemi

Njerëzit nuk reagojnë ndaj muzikës me vetëdije, por në mënyrë spontane. Ata tundin kokën sipas ritmit të saj dhe fishkëllejnë ose këndojnë një melodi infektuese, dhe shpesh këndojnë me zë të ulët, pavarësisht nëse janë në shoqëri apo vetëm në banesë. Muzika na jep një ndjenjë lirie, e cila është po aq e rëndësishme gjatë dashurisë, kur çdo mendim i tepërt është i tepërt.

Dëgjimi i muzikës zvogëlon stresin

Muzika mund të na ndihmojë të relaksohemi në situata si kjo dhe të harrojmë për problemet që pushtojnë mendimet tona dhe sabotojnë momentet intime me partnerin tonë.

Dëgjimi i muzikës i lidh partnerët edhe më shumë

Kur dëgjohen këngë që janë të dashura nga të dy partnerët, ata mbingarkohen me ndjenja kënaqësie në të njëjtën kohë dhe krijohet një lidhje shumë më e thellë mes tyre, sesa të bëjnë dashuri në heshtje. Sa herë që të dëgjojnë të njëjtën muzikë, ata do të kujtojnë momentet në shtrat me personin e dashur dhe do të ndiejnë përsëri një lidhje të shkëlqyeshme me të.

Ritmi i muzikës mund të ndikojë në ritmin e lëvizjeve tuaja në shtrat

Për kënaqësinë e plotë të të dy partnerëve gjatë një akti seksual, është e nevojshme që ata të lëvizin në të njëjtin ritëm, gjë që nuk është një detyrë e vështirë nëse në sfond dëgjohet muzikë adekuate e toneve sensuale dhe ritmit pulsues.

/Telegrafi/