Fjalë Kyçe

Facebook: Fjalëkalime të përdoruesve të Instagram janë ruajtur në format të lexueshëm

Pavarësisht nga përdorimi i Facebook, ju do të keni vënë re se kompania ishte e përfshirë në disa incidente të lidhura me privatësinë gjatë disa muajve të fundit.

Të dhënat private u zbuluan nga aplikacionet e palës së tretë, pastaj ngarkimi “aksidental” i e-mail kontakteve për 1.5 milionë përdorues dhe, sigurisht, fjalëkalimet e miliona njerëzve që u qasën nga punonjësit e kompanisë.

Në një kthesë mjaft të pafat të ngjarjeve, duket se Instagram ka marrë poashtu fjalëkalimet e përdoruesve.

Facebook zbuloi se miliona përdorues të Instagram ishin gjithashtu të prekur. Deklarata pohon:

Që nga publikimi, kemi zbuluar fjalëkalimeve të Instagram që ruhen në format të lexueshëm. Tani vlerësojmë se kjo çështje ka ndikuar miliona përdorues të Instagram. Ne do të njoftojmë këta përdorues ashtu siç bëmë me të tjerët. Hetimi ynë ka përcaktuar që këto fjalëkalime të ruajtura nuk janë abuzuar ose nuk janë qasur në mënyrë të pahijshme.

Ndryshe nga vetë shërbimi kryesor, kompania thotë se ndërsa fjalëkalimet e miliona përdoruesve janë ruajtur në një ‘format të lexueshëm’, punonjësit nuk iu qasën atyre në mënyrë jo të duhur.