Fjalë Kyçe

FIFA vjen me vendim përfundimtar për çështjen e Emiliano Sala

FIFA vjen me vendim përfundimtar për çështjen e Emiliano Sala

Cardiffit i është thënë se ata duhet të paguajnë 6 milionë euro Nantes për transferimin e Emiliano Sala pasi FIFA ka ndërhyrë për të zgjidhur mosmarrëveshjen.

Klubi uellsian, i cili kishte përfunduar të gjitha dokumentet kontraktuale për nënshkrimin e tyre prej 17 milion eurosh, u përpoq të ‘shpëtonte’ nga pagesa pas përplasjes që vrau 28 vjeçarin – një strategji shpresë që do të lejonte ata të zvogëlojnë ekspozimin e tyre financiar.

Por në një takim të zhvilluar gjatë Komitetit të Statusit të Lojtarëve të FIFA javën e kaluar, organi drejtues i futbollit vendosi që Cardiff tani duhet të paguajë për marrëveshjen e lidhur në janar para se të vdiste lojtari, përcjell lajmi.net.

Hapi tjetër do të thotë që tani është dhënë një vendim, të dy klubet kanë një periudhë prej 10 ditësh në të cilën ata mund të kërkojnë një kopje të bazave që çuan në vendimin dhe shumën që i detyrohej.

Nëse secila palë është e pakënaqur, atëherë mund të paraqitet një apel dhe çështja do të shkojë në Gjykatën e Arbitrazhit Sportiv në Lozanë.