Fjalë Kyçe

Gjërat që kurrë s’duhet zbuluar të tjerëve për veten tuaj

Gjërat që kurrë s’duhet zbuluar të tjerëve për veten tuaj

Ne komunikojmë gjithnjë e më shumë, por sikur kuptohemi gjithnjë e më pak.

Në botën moderne, komunikimi është në një nivel më të lartë se kurrë. Tani mund të flasim përmes pajisjeve inteligjente kudo, gjithmonë dhe me të gjithë, pavarësisht nga vendndodhja, zonat kohore dhe distanca.

Përkundër kësaj, gjithnjë e më shumë njerëzve u pëlqen të flasin më shumë për veten e tyre dhe të dëgjojnë më pak të tjerët.

Të dëgjosh dikë është e nevojshme për një komunikim të shëndetshëm dhe një marrëdhënie cilësore, por sikur ta kemi humbur durimin dhe sikur të jemi bërë të vetmit që kanë rëndësi – ndjenjat dhe fjalët tona janë më të rëndësishmet.

Në një komunikim të tillë, të gjithë flasin, por askush nuk dëgjohet ose kuptohet, shkruan KP.

Filozofi kinez Confucius një herë përfundoi: “Asnjëherë mos thoni asgjë të mirë ose të keqe për veten tuaj. Në rastin e parë ata nuk do t’ju besojnë, por në të dytën do t’ju zbukurojnë”.

Shkrimtarja dhe aktivistja amerikane Maya Angelou, vuri në dukje se njerëzit shpejt harrojnë atë që ju keni thënë atyre, por do të kujtojnë emocionin që ju ngjallët tek ata.

Heshtja është e artë, por s’do të thotë se duhet të ndaloni së komunikuari. Ju duhet që disa gjëra t’i mbani vetëm për veten që të ruani paqen dhe harmoninë.