Fjalë Kyçe

Gjergj Deda i bie pishman ndaj akuzave për Thaçin: Kur e kam dhënë atë deklaratë nuk kam qenë Gjergji

Gjergj Deda i bie pishman ndaj akuzave për Thaçin: Kur e kam dhënë atë deklaratë nuk kam qenë Gjergji

Ambasadori i Kosovës në Maqedoni të Veriut ka thënë në emisionin Pressing në T7 se deklarata e tij që Hashim Thaçi së bashku me anëtarë të tjerë të UÇK’së e kanë ndaluar dhe e kanë maltretuar atë nuk qëndron.

“Kur e kam dhënë deklaratën për Thaçin, nuk kam qenë Gjergji. Jam krenar për ata djem që i dolën përballë njërës prej armatave më të forta në Europë”, thotë ai.

“Jam malësor dhe i qëndroj fjalës sime deri në fund. Nuk e kam marrë seriozisht këtë Gjykatën Speciale deri sa është votuar në Kuvendin e Kosovës. Ende nuk e di pse duhet një gjykatë të krijohet kundër nesh dhe kundër UÇK’së. Pas luftës kam menduar se do të krijohet një gjykatë ndërkombëtare me katër përfaqësues nga NATO, SHBA, BE’ja dhe dy nga Kosova”, përfundon ai.