Fjalë Kyçe

Gjermania ndryshon qëndrim për veturat elektrike

Gjermania ndryshon qëndrim për veturat elektrike

Nëse Bashkimi Evropian ndalon regjistrimin e automjeteve të reja me motorë benzinë ​​ose naftë në territorin e tij, prodhuesit në Evropë dhe Gjermani do të ndalojnë zhvillimin e tyre.

“Prandaj, kemi vendosur që ne në qeveri të mos e mbështesim këtë draft”, kishte thënë ministri i Financave, Christian Lindner në Ditën e Industrisë në Berlin, duke shtuar se teknologjia e hapur është një pjesë e rëndësishme e ekonomisë së tregut.

Megjithatë, ministri gjerman i Mjedisit ka njoftuar të martën se Berlini mbështet planet e BE-së për të ndaluar shitjen e veturave me benzinë ​​dhe naftë nga viti 2035.

“Nëse kjo paketë e ligjeve përfshin atë që ka treguar Komisioni Evropian, e ajo është ndalimi i shitjes së veturave të reja që lëshojnë dioksid karboni nga viti 2035, atëherë ne do ta mbështesim këtë vendim”, shtoi Stefi Lemke.

Italia, Portugalia, Sllovakia, Bullgaria dhe Rumania e kundërshtojnë vendimin. Ideja e tyre është të zgjasin shitjen e veturave me motorë SUS ​​deri në vitin 2040.