Fjalë Kyçe

Haxhiu: Maskat në tregun e Kosovës mund të jenë kancerogjene

Haxhiu: Maskat në tregun e Kosovës mund të jenë kancerogjene

Deputeti i PDK’së Bekim Haxhiu, në një emision televiziv mbrëmë ka thënë se maskat që po përdoren në Kosovë për mbrojtje nga Covid 19, mund të jenë kancerogjene.

Sipas tij, maskat në Kosovë kryesisht janë të prodhimit kinez dhe nuk kanë kurrfarë garancie.

Teksa e ka mbajtur një maskë në dorë Haxhiu ka thënë se “kjo maskë s’ka asnjë garanci”.

“E nise prej maskave se u bo biznes maska, çfarë maske, çfarë garancioni ki për këtë maskë, kush e ka prodhuar asnjë  kriter se ka. Kjo mundet me qenë kancerogjene, duhet me qenë e licencuar bashkë me kompaninë e cila vjen. 90 përqind e maskave që po vijnë janë prodhim kinez sa kanë garanci këto i takon institucioneve tona me u marre me këtë problematikë” ka thënë Haxhiu.