Fjalë Kyçe

Hyn në fuqi Marrëveshja për rrjetin energjetik, Kosova e pavarur nga Serbia

Hyn në fuqi Marrëveshja për rrjetin energjetik, Kosova e pavarur nga Serbia

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka njoftuar se tashmë Kosova është e gatshme të operojë e pavarur në rrjetin energjetik.

Përmes një komunikate drejtuar mediave, Hoti njoftoi se Grupi Regjional i Evropës Kontinentale, pjesë e Rrjetit Evropian i Operatorëve të Sistemit të Transimisionit për energji, ka vendosur që marrëveshja e re e kyçjes mes KOSTT-i dhe ENTSO-E, të hyjë në fuqi.

Hoti ka shtuar se ENTSO-E vlerësoi që KOSTT-i ka plotësuar kushtet e parapara për marrëveshje dhe është e pavarur të operojë e pavarur nga Serbia, si zonë rregulluese bllokut Rregulluese Kosovë-Shqipëri, transmeton KOHA.

“Nga e drejta jonë dhe mbështetja e miqve u bë i mundur pavarësimi energjetik”, ka thënë kryeministri Hoti.