Fjalë Kyçe

Industria e eSports mund të arrijë vlerën 1.6 miliardë dollarë këtë vit

Industria e eSports mund të arrijë vlerën 1.6 miliardë dollarë këtë vit

Pasi u bë industri me vlerë një miliardë dollarë në vitin 2021, tregu i eSports duket edhe më premtues pasi vazhdon të rritet edhe pse me një ritëm më të ngadaltë se vitet e mëparshme.

Sipas të dhënave të paraqitura nga CasinosEnLigne.com , të ardhurat nga eSports pritet të arrijnë në 1.6 miliardë dollarë në 2023, duke u rritur me një normë rritjeje vjetore prej 14%.

Pas goditjes së COVID-19, sportet elektronike dhe lojërat u bënë një nga aktivitetet më të njohura në ambiente të brendshme dhe në internet për miliona njerëz të izoluar në shtëpitë e tyre.

Sipas të dhënave nga Statista, më shumë se 75 milionë njerëz në mbarë botën filluan të shikojnë eSports vetëm në vitin 2020, me numrin total të shikuesve që arriti në 475 milionë atë vit.

Ndërsa në vitin 2021, audienca globale e eSports arriti mbi 524 milionë njerëz, interesi në rritje për eSports çoi në rritje mbresëlënëse të të ardhurave.

Në tre vitet e fundit, më shumë se 125 milionë njerëz në mbarë botën filluan të shikojnë sportet elektronike, duke e çuar numrin e përgjithshëm të shikuesve në 526 milionë në vitin 2022, megjithatë, viti i kaluar pa rritjen më të vogël vjetore të shikueshmërisë në dekadën e fundit prej vetëm 0,5% shkruan investorideas.

Sipas Statista kjo mund të ndryshojë në vitin 2023, me më shumë se 50 milionë njerëz që do t’i bashkohen klubit global të fansave të eSports, një rritje prej 10% në vit, gjithashtu një sondazh tregoi se tifozët kinezë të eSports do të përbënin një të tretën e shikueshmërisë globale të eSports.