Fjalë Kyçe

iPhone 5G mund të mos arrijë deri në 2021

iPhone 5G mund të mos arrijë deri në 2021

Ndërsa krijuesit e telefonave Android duket se janë të etur të sjellin pajisjet 5G në 2019, Apple në fakt mund të planifikojë të marrë një ulëse të pasme në iPhone 5G për këtë vit.

Deri tash është përfolur se kompania mund të lansojë iPhone 5G të tyre në 2020. Megjithatë, duket se përdoruesit e iPhone mund të duhet të presin më shumë se kaq.

Sipas analistit të UBS Timothy Arcuri, iPhone 5G i Apple mund të lansohet në vitin 2021. Kjo duket si pasojë e vështirësisë së furnizimit me procesorë 5G për iPhone, dhe arsyeja për këtë është për shkak të disa faktorëve.

Një nga këto faktorë është padia e vazhdueshme e Apple me Qualcomm në të cilën Apple kishte ndërprerë tërësisht përdorimin e komponentëve të Qualcomm në iPhone.

Kjo do të thotë se Qualcomm është efektivisht jashtë opsionit të Apple si furnizues.
Në këtë mënyrë Apple, duhet bërë modelet e veta 5G dhe kompania mund të përfundojë duke e shtyrë lansimin e iPhone 5G me një vit më shumë.

Nuk është hera e parë që Apple ka qenë “vonë” për teknologji të reja. Kur LTE filloi të dilte në treg, Apple gjithashtu pati nevojë për pak kohë para se ata zyrtarisht filluan të dërgojnë iPhone që mbështetën teknologjinë.