Fjalë Kyçe

Ja sa miliona euro do të investohen në sportin kosovar këtë vit

Ja sa miliona euro do të investohen në sportin kosovar këtë vit

Sonte është mbajtur ceremonia solemne e ndarjes së çmimeve Laureatët 2018 e organizuar nga Komiteti Olimpik i Kosovës, shkruan GazetaAlo

Pjesëmarrës në këtë ceremoni ishte edhe Ministri i Kulturës Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi.

“Sportistët, trajnerët, sportet dhe ngjarjet sportive tashmë janë institucionalizuar dhe janë në kulmin e sukseseve.
Si Ministër jam shumë i lumtur që jemi duke bërë gjithçka që sportistëve t’ua krijojmë të gjitha kushtet që ata të vazhdojnë të na sjellin medalje 🥇dhe ta promovojnë gjithandej”, ka thënë Gashi.

Në ceremoninë e KOK-ut, Gashi gjithashtu ka treguar se buxheti që do të ndahet për sportin këtë vit ka ngritje të dukshme nga ai i vitit të kaluar.

Vetëm për mbështetjen e Federatave, Ministria ka ndarë plot 3 milionë euro, derisa 15 milionë euro do të investohen në infrastrukturën sportive.

Gashi ka thënë se kjo është ngritje 100% nga buxheti i edicionit të kaluar. /GazetaAlo