Fjalë Kyçe

Kosova pranon kredi prej 35 mln eurove për mbështetje të sektorit shëndetësor pas pandemisë

Kosova pranon kredi prej 35 mln eurove për mbështetje të sektorit shëndetësor pas pandemisë

Kosova ka nënshkruar marrëveshjen për kredi me Bankën Zhvillimore të Këshillit të Evropës (BZHKE) për projektin “Reagimi Emergjent ndaj COVID-19”, në vlerë prej 35 milionë eurove.

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami, ka thënë se “kjo marrëveshje do të financojë pajisje mjekësore sipas nevojave të MSH-së dhe SHSKUK-së, si dhe do të financojë në mënyrë retroaktive linjat buxhetore për masat 6 dhe 7 të pakos emergjente sa i përket mbështetjes për sektorin shëndetësor”.

Bajrami përmes një postimi në Facebook tha se kjo është kredia e parë sovrane me BZHKE-në që do t’i japë mbështetje masave dhe do t’i vë në dispozicion sistemit shëndetësor resurse të cilat nuk i ka pasur që nga paslufta.