Fjalë Kyçe

Kosova pranon nga Jordania gjysmë milioni maska dhe 24 tonë pajisje tjera kundër Covid-19

Kosova pranon nga Jordania gjysmë milioni maska dhe 24 tonë pajisje tjera kundër Covid-19

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Tahiri, ka bërë të ditur se bashkë me ambasadorin e Kosovës në Shqipëri, Nait Hasanin, kanë pranuar gjysmë milioni maska nga Jordania si donacion për ballafaqimin me Covid-19.

“Gjysmë milioni maska, 10,000 mantele, 5,000 kominoshe dhe 30,000 dezinfektues, të gjitha këto pjesë e kontigjentit 24 tonësh të dërguar enkas si ndihmë për Kosovën, për ta mposhtur COVID-19 nga miku i madh i vendit tonë, Mbreti Abdullah II”.

“Me këtë rast, në emër të Qeverisë falënderova popullin dhe shtetin mik të Jordanisë, në veçanti Mbretin Abdullah II për mbështetjen vëllazërore të ardhur me aeroplan special nga Jordania. Me këtë rast shpreh vlerësimin për kolegun tonë, Prof. Arianit Shehu, që u angazhua maksimalisht që ky donacion nga Jordania të bëhet realitet”.

“Miqtë e mirë dihen në ditë të vështira, faleminderit Jordani”, ka shkruar Tahiri në rrjetin social Facebook.