Fjalë Kyçe

McLaren prezanton makinën e së ardhmes në Formula 1

McLaren prezanton makinën e së ardhmes në Formula 1

Përmes një postimi në faqen e saj zyrtyare në “Twitter”, McLaren ka paraqitur një model se si do të jenë makinat e së ardhmes në pistat e Formula 1. Makinë që do të garojë në vitin 2050.

McLaren Applied Technologies, ka punuar fort për të arritur në këtë përfundim, duke marrë edhe opinionet e fansave të këtij sporti për të paraqitur një makinë që do të përdoret në gara pas 30 vitesh.

Makina quhet MCLExtreme, e cila do të pilotohet nga një “co-pilot” inteligjent, një makinë me bateri elektrike dhe me goma që rigjenerohen vetë.

Një makinë plot drita, që ka magjepsur fansat e këtij sporti, të cilët kanë dhënë edhe mendimet e tyre për të ardhmen. Sipas modeluesve, kjo makinë mund të arrijë shpejtësinë deri në 500km/orë dhe gjithçka do të jetë e mundur falë aerodinamikës dhe teknologjisë.