Fjalë Kyçe

NASA do t’i dërgojë dy misione në planetin Afërditë

NASA do t’i dërgojë dy misione në planetin Afërditë

NASA ka njoftuar se do të dërgojë dy misione të reja në planetin Afërditë në mënyrë që të vlerësojë atmosferën e planetit dhe tiparet gjeologjike.

Misionet, që janë vlerësuar rreth 500 milionë dollar në financim, do të fillojnë në mes viteve 2028 dhe 2030.

Administratori i NASA, Bill Nelson, ka thënë se misionet do të ofrojnë “shansin për të hetuar një planet ku nuk kemi qenë për më shumë se 30 vjet”.

Sonda e fundit për të vizituar këtë planet ishte orbita Magellan në vitin 1990, megjithatë anije të tjera kanë bërë fluturime që nga ajo kohë.