Fjalë Kyçe

Në asnjë mënyrë, mos e kositni barin në ditët e nxehta: Zbatoni këshillat tona, në të kundërtën do të shkatërroni oborrin tuaj

Në asnjë mënyrë, mos e kositni barin në ditët e nxehta: Zbatoni këshillat tona, në të kundërtën do të shkatërroni oborrin tuaj

Këto janë disa këshilla!

Në ditët kur temperatura tejkalon 30 gradë Celsius, dhe vetëm atëherë keni kohë të kositni barin e rritur në kopshtin tuaj, është më mirë të shmangni këtë punë, transmeton Telegrafi.

Nëpër vapë dhe thatësi, bari i butë bëhet i thatë dhe toka nën të është e fortë, me pamje të shëmtuar dhe të ashpër nën këmbë.

Nëse e prisni, gjithashtu, do të prishni oborrin, sepse do të mbeten vetëm zona të verdha dhe gri.

Nëse vërtet keni nevojë për të kositur barin, ndiqni këshillat tona:

– ngrini tehun e kositëses në lartësinë maksimale
– mbrehni tehun për të shkurtuar barin sa më pak të jetë e mundur
– sigurohuni që ta lini barin e prerë, mos e mblidhni me grabujë dhe mos e largoni
– mos ecni në bar sa herë që është e mundur
– nëse keni mobilie ose shtrojë në bar, hiqni ato
– mos aplikoni ndonjë trajtim kimik në bar
– sapo të bjerë shi më shumë, hidhni pak pleh mbi bar.

Nga abstenimi nga puna në kopsht nuk do të ketë dobi vetëm oborri, por edhe ju, sepse një qëndrim më i gjatë në diell rrezikoi problemet shëndetësore.

Nëse keni mundësi, ujiteni barin herë pas here – nuk duhet të ujitet çdo ditë, por sipas këtyre udhëzimeve.