Fjalë Kyçe

Nëse ndodhë kjo gjë, pezullohen ndeshjet e Serie A

Nëse ndodhë kjo gjë, pezullohen ndeshjet e Serie A

Serie A pritet të pësoj ndryshime të mëdha në muajt në vazhdim.

Presidenti i Federatës së Futbollit të Italisë, Gabriele Gravina, ka deklaruar se ndeshjet në Serie A mund të ndalen, nëse tifozët fillojnë të këndojnë kore raciste.

Sipas të parit të futbollit italian, koret raciste nuk duhet të ekzistojnë fare në futboll, por për këtë do të marrin vendim në muajt e ardhshëm.

“Unë respektoj idetë e ministrit Salvini, por FIGC duhet të ndjekë direktivat e FIFA dhe UEFA,” tha Gravina për Gazzetta dello Sport, përcjell lajmi.net.

“Në Këshillin e ardhshëm Federal në fund të muajit, ne do të thjeshtojmë procesin e pezullimit të ndeshjeve.

“Lojërat do të pezullohen përkohësisht dhe ekipet do të mblidhen në qendër të fushës.

“Nëse vazhdojnë këngët, ata do të shkojnë në dhomën e veshjes. Në atë pikë, personi përgjegjës për sigurinë publike do të vendosë nëse do të pezullohet ose do të rifillojë lojën.

“Është e paimagjinueshme që gjyqtari duhet të marrë përgjegjësinë e dërgimit të 50.000 njerëzve në shtëpi.

“Ka njerëz që punojnë me prokurorin federale dhe zyrtarën e Ministrisë së Brendshme: ata do të jenë ata që i raportojnë njeriut të katërt dhe do t’i informojnë ata për të aktivizuar procedurën.

“Unë besoj se përgjegjësitë duhet të jenë personale, përndryshe ne do të bëhemi të burgosur nga disa banditë.

“Përgjegjësia e rreptë e klubeve është gurthemeli i kodit të drejtësisë, por mund të ketë përjashtime.

“Nëse pjesa tjetër e stadiumit, për shembull, është më e fortë se të personat kryesor dhe duke treguar shenja të mosmiratimit, ne do të duhet të marrim atë parasysh edhe më shumë.”, ka shtuar më tej I pari i Futbollit të Italisë.