Fjalë Kyçe

Nisin hetimet penale ndaj Facebook

Autoritetet amerikane kanë nisur hetimet mbi marrëveshjen mes Facebook dhe gjigantëve të tjerë të teknologjisë për marrjen e të dhënave të klientëve nga ky rrjet social.

Sipas së përditshmes amerikane ”New York Times”, gjykata i ka kërkuar FB informacione për të paktën dy prej prodhuesve më të mëdhenj të smartfonëve, që do të firmosnin marrëveshje me Facebook duke pasur kështu akses në të dhënat personale të miliona njerëzve në të gjithë botën.

Midis 150 kompanive, bëjnë pjesë dhe rrjeti më i madh shitjeve online, Amazon, Apple dhe Sony, ndërkohë që Facebook, është duke pësuar rënie në bursën e Wall Street