Fjalë Kyçe

Një familje kaloi 17 vjet duke vizituar varrin e gabuar të babait

Një familje kaloi 17 vjet duke vizituar varrin e gabuar të babait

Një familje e pikëlluar kaloi 17 vjet duke vizituar një varr që ata mendonin se ishte i babait të tyre, por ai në fakt i përkiste dikujt tjetër.

Tom Bell dhe motrat e tij zbuluan faktin tronditës pas vdekjes së nënës së tyre, dëshira e fundit e së cilës ishte të varrosej pranë burrit të saj.

Por ata mbetën të shtangur kur morën një telefonatë nga varrmihësi për t’u thënë se varrmihësit kishin gjetur arkivolin e një gruaje në varrin e babait të tyre.

Djali i shqetësuar Tom, 58 vjeç, nga Easington, County Durham, tha: “Humbja e nënës sonë ishte shkatërruese. Dhe më pas të na thuhet se varri i babait tonë që kemi kaluar 17 vitet e fundit duke e vizituar nuk është i tij është thjesht e padurueshme. Si mund të ndodhte kjo? Nëna jonë është e shtrirë në një shtëpi funerali në pritje për t’u varrosur dhe babai ynë është diku në varreza në një varr pa shenja”.

Gërmuesit e varreve që veprojnë në emër të Dioqezës së Durhamit, të cilët janë përgjegjës për kishën dhe varrezat, që atëherë kanë gërmuar gjashtë parcela, por ende nuk e kanë gjetur Thomasin.

Ndërkohë, gruaja e varrosur ka pasur gjatë gjithë kësaj kohe lapidarin e një burri tjetër në varr.

Tom dhe motrat e tij Denise, 59 vjeç dhe Debra, 53, fatkeqësisht humbën nënë Hildën më 16 qershor në moshën 79-vjeçare.

Familja kishte planifikuar ta varroste në Kishën e Trinisë së Shenjtë, Wingate, County Durham pas një shërbimi funerali më 1 korrik.

Tom, një punëtor i fabrikës, tha: “Shtatëmbëdhjetë vjet më parë, kur babai vdiq, mamaja bleu vendin që të mund të ishte me të kur të vdiste. Mami shkonte çdo të premte për të marrë lule dhe për të pastruar gurin e varrit”.