Fjalë Kyçe

Pajisja e re detekton nëse telefoni po përdoret gjatë ngasjes së veturës

Pajisja e re detekton nëse telefoni po përdoret gjatë ngasjes së veturës

Policia nga Hampshire ka shfaqur një pajisje të re që mund të zbulojë kur shoferët po përdorin telefonat e tyre gjatë vozitjes.

Teknologjia e re, e krijuar nga Westcotec, mund të përcaktojë se në sa makina në një shtrirje të rrugës përdoren telefonat.

Kur pajisja zbulon një telefon që po përdoret, do të ndizet një simbol i telefonit në veturë për të këshilluar shoferin të ndalojë përdorimin e telefonit të tij – ngjashëm me ekranet LED të rrugës që paralajmërojnë shoferët të “ngadalësojnë shpejtësinë”.

Megjithatë, detektorët nuk mund të tregojnë nëse është shoferi ose pasagjeri që po përdor telefonin.

Forcat e policisë të Hampshire dhe Thames Valley janë të parët që përdorin pajisjen, e cila gjithashtu lejon zyrtarët të identifikojnë vendet ku telefonat përdoren shpesh nga shoferët.

Një zëdhënës i forcave tha: “Teknologjia mund të zbulojë kur Bluetooth është duke u përdorur, por nuk mund të zbulojë nëse një pasagjer po përdor telefonin, por sinjali do të aktivizohet duke kujtuar shoferët rreth shpërqendrimit të një telefoni gjatë makinës”.