Fjalë Kyçe

Policia shqipton 165 gjoba për qytetarët që s’respektuan masat në Gjilan

Policia shqipton 165 gjoba për qytetarët që s’respektuan masat në Gjilan

Policia Rajonale e Gjilanit ka hasur në 165 qytetarë të cilët nuk kanë respektuar masat shëndetësore të cilat janë në fuqi për mbrojtjen nga pandemia.

Këtu përfshihet edhe mos mbajtja e maskës. Policia ka ndaluar këta persona dhe ndaj tyre ka shqiptuar fletëparaqitje të cilat plotësohen edhe me gjoba.

Fletëparaqitja përmban të dhënat për qytetarin i cili nuk ka respektuar masat shëndetësore. Në komunën e Gjilanit janë shqiptuar 52 fletëparaqitje të cilat fletëparaqitje u janë dorëzuar inspektorëve sanitar të cilët i plotësojnë me gjoba. Kurse policia ka shoqëruar inspektorët sanitar të cilët kanë mbyllur dy lokale hotelerie të cilët janë hasur duke ushtruar veprimtarinë e tyre në kundërshtim me masat anti COVID-19, raporton KOHA.

Në komunën e Kamenicës janë shqiptuar 28 fletëparaqitje gjersa në komunën e Vitisë janë shqiptuar 15 fletëparaqitje kurse në komunën e Kllokotit janë shqiptuar 14 fletëparaqitje.

“Këto fletëparaqitje plotësohen nga ana e policisë me të dhënat e personave të takuar dhe pastaj u jepen inspektorëve sanitar që i plotësojnë gjobat përkatëse. Merren shënimet emri dhe mbiemri, numri i letërnjoftimit dhe momenti ku janë takuar dhe çfarë masa nuk kanë respektuar. Policia e Kosovës i thërret dhe apelon te qytetarët që ti respektojnë me përpikëri masat e ndërmarra nga ana e Qeverisë, ne dhe të gjitha institucionet e shtetit e kemi vetëm një qëllim mbrojtjen e shëndetit të qytetarëve tanë, në të kundërtën moszbatimi i këtyre masave do të ketë konsekuenca ligjore”, ka thënë zëdhënësi i Policisë Regjionale në Gjilan, Ismet Hashani.