Fjalë Kyçe

Profesori i fizikës mbetet i habitur me golin e Messit ndaj Betisit, ja si e shpjegon ai këtë gol (VIDEO)

Profesori i fizikës mbetet i habitur me golin e Messit ndaj Betisit, ja si e shpjegon ai këtë gol (VIDEO)

Goli i Messit ndaj Betisit ishte fantastik ku të gjithë mbeten të habitur nga ai gol i shkëlyeshëm.

”Ai shënoi një gol të tillë dhe nuk do kishte mundur të shënonte ne asnje menyrë tjetër,”tha Francesz Xavier Alvarez,nje profesor i fizikes ne Universitetin e Barcelones.
Në momentin kur Messi gjuajti topin,vetem 18.6 metra e ndane ate nga goli i shenuar.

”Kufiri i shpejtësise dhe kendit që duhet të hyje në gol me të vërtete ishte i vogel,”sqaron Alvarez.

”Midis 1.74 cm për sekonde ishte shpejtesia kufitare ne te cilen portjeri mund të prekte topin dhe shpejtësia maksimale 1.79 metra për sekonde,keshtu që topi kalon nën tranversen dhe është gol.

”Ky gol i shënuar është midis 62.44 dhe 64.44 kilometra në orë.
”Me të vërtetë ishte një gol i pamundur,mirëpo Messi arriti që ta shënoje,”përfundoi Alavarez.