Fjalë Kyçe

Pse Euro 2020 nuk quhet tashmë Euro 2021?

Pse Euro 2020 nuk quhet tashmë Euro 2021?

Nëse nuk keni jetuar nën një ‘shpellë’ për 12 muajt e fundit, do të dini që Euro 2020 ishte anuluar si rezultat i pandemisë së coronavirusit .

Tani, kur kemi vetëm edhe disa orë nga fillimi i Kampionatit Evropian – eksitimi ka arritur majat për ndeshjet e Euro 2020.

Por, me gjithë vonesën 12-mujore, emri i Kampionatit Evropian mbetet i njëjti gjë që shtron pyetjen: pse nuk është ndryshuar emri i turneut në Euro 2021 në vend të Euro 2020?

Ndeshjet e Euro 2020: datat, grupet, orari dhe biletat e vitit 2021

Për shkak të turneut që zhvillohet nëpër 11 vende të ndryshme evropiane, UEFA ra dakord që gara të shtyhej për të paktën 12 muaj derisa të ishte kryer një vaksinim i përhapur.

Por, pse gara evropiane nuk është riemëruar Euro 2021? Përgjigjja është shumë më e thjeshtë sesa mund të keni pritur.

Pse Euro 2020 nuk quhet Euro 2021?

Përgjigja e thjeshtë është se bëhet fjalë për koston dhe humbjet.

Për të ndryshuar emrin do të kërkohej një ndryshim në markë dhe të gjitha gjërat që u thanë janë vendosur.

Shkëmbimi i tij nga Euro 2020 në Euro 2021 do të thotë gjithçka që do të duhet të ndryshojë.

UEFA pohoi gjithashtu se emri i mëparshëm u mbajt në mënyrë që të “mbante vizionin e garës”, e cila luajti një rol në vendim.

“Ky vendim lejon UEFA-n të mbajë vizionin origjinal të turneut, i cili ishte vendosur të festonte 60 vjetorin e Kampionatit Evropian të Futbollit [1960-2020]”.

“Për më tepër do të shërbejë si një kujtesë se si e gjithë familja e futbollit u bashkuan për t’iu përgjigjur rrethanave të jashtëzakonshme të pandemisë Covid-19 dhe të kohërave të vështira që Evropa dhe bota, u desh të kalonte në vitin 2020”, lexohet në deklaratën nga UEFA.