Fjalë Kyçe

Qorrolli: Mospjesëmarrja e Thaçit në dialog mund të kthejë gjithçka në pikën zero

Qorrolli: Mospjesëmarrja e Thaçit në dialog mund të kthejë gjithçka në pikën zero

Analisti Vigan Qorrolli në “Raport” të KTV-së ka thënë se mospjesëmarrja e Thaçit mund ta rikthejë dialogun me Serbinë në pikën zero.

“Kanë ndryshuar rrethanat dhe raporti i forcave, dhe është vështirë e besueshme që Hoti pa pjesëmarrjen aktive të Thaçit mund të dialogojë në Washington për shumë arsye, por dy janë kryesoret: E para është se Thaçi ka qenë i kyçur që shumë kohë në këtë dialog, që shumë kohë ka qenë aleati strategjik i SHBA-së në këtë çështje dhe mospjesëmarrja e tij mund ta rikthejë në pikën zero gjithçka. Hoti nuk ka mbajtur pozita të diplomacisë publike, mospjesëmarrja e Thaçit do ta pauzojë. Grenelli do të tentojë të sjellë në tavolinë kryeministra për të ashtuquajturën nivel teknik për përgatitje, por tashmë nuk është e qartë se si do të reagojë Brukseli karshi kësaj kërkese”, ka thënë Qorrolli.

Ai tutje ka shtuar se gjithë këtë eufori të Grenellit për një marrëveshje të shpejtë, dhe kësisoj nuk pres që do të ketë restaurim të negociatave për arsye se pa Thaçin, pa përfshirjen e të gjitha partive politike dhe pa fituesin e zgjedhjeve të gjashtë tetorit nuk mund të ketë.

“PDK-ja pritet të thyhet në këtë kuptimin e moralit politik pasi dy figurat qendrore nuk do të jenë në tryezat ku do të diskutohet për Kosovën. Dua që të ketë zgjedhje në Kosovë sepse vetëm në këtë mënyrë, duke u qeverisë me vota të shantazhuara nuk besoj se legjitimiteti është i duhuri në këtë Qeveri. Partitë duhet ta krijojnë një Qeveri të unitetit”, ka thënë Qorrolli.