Fjalë Kyçe

Rahoveci bëhet edhe me dy stadiume futbolli dhe një palestër të re sportive

Rahoveci bëhet edhe me dy stadiume futbolli dhe një palestër të re sportive

Pas përurimit të palestrës sportive ‘Mizair Isma’ në fillim të këtij viti, qyteti i Rahovecit do të bëhet edhe me një palestër sportive dhe dy stadiume të reja.

I pari i kësaj komune, Smajl Latifi dhe ministri i Ministrisë për Kulturë, Rini dhe Sport, Kujtim Gashi, kanë nënshkruar sot (e mërkurë) tri memorandume bashkëpunimi.

Këto memorandume bashkëpunimi do të mundësojnë që në Rahovec të realizohen:

Ndërtimi i stadiumit të futbollit të kategorisë së dytë, në qytet, sipas standardeve të FIFA-s;

Ndërtimi i palestrës sportive në Krushë të Madhe;

Ndërtimi i stadiumit të futbollit të kategorisë së dytë, me standardet e Superligës së Kosovës, në Ratkoc.

Postimin e plotë të kryetarit Latifi e gjeni në pjesën e mëposhtme:

Prioritet i lartë i qeverisjes sime mbetet zhvillimi i sportit!

Të nderuar bashkëqytetarë, me përfundimin e palestrës po ringjallet jo vetëm sporti por edhe rinia e komunës së Rahovecit! Komuna e Rahovecit e ka si prioritet të lartë sportin – pas përfundimit të palestrës dhe financimin me shuma rekorde të klubeve sportive, sot sjellim edhe një lajm të madh.

Kemi nënshkruar tri memorandume mirëkuptimi me ministrin e Ministrisë për Kulturë, Rini dhe Sport, z. Kujtim Gashi sipas të cilëve, kjo ministri do të financojë:

– Ndërtimin e stadiumit të futbollit të kategorisë së dytë, në qytet, sipas standardeve të FIFA-s;
– Ndërtimin e palestrës sportive në Krushë të Madhe;
– Ndërtimin e stadiumit të futbollit të kategorisë së dytë, me standardet e Superligës së Kosovës, në Ratkoc.

Projektet kanë vlerë 2 milionë e 150 mijë euro. Falënderojmë MKRS-në për këto investime dhe sigurojmë se ne si Komunë do të bashkëpunojmë e do të jemi në dispozicion që këto projekte të realizohen sipas planit të paraparë.