Fjalë Kyçe

Reagon eksperti i sigurisë kibernetike pas emërimit të Berishës si Koordinator i sulmeve kibernetike

Reagon eksperti i sigurisë kibernetike pas emërimit të Berishës si Koordinator i sulmeve kibernetike

Zv.ministri i Punëve të Brendshme, Zafir Berisha, sot se ka marrë pozitën e Koordinatorit Nacional për sulme kibernetike, raporton Periskopi.

Mentor Hoxhaj, kryesues i Komunitetit për Siguri Kibernetike dhe Privatësi, ka reaguar nëpërmjet një statusi në Facebook ku thotë se CSP nuk do të hezitoj të ofroj bashkëpunimin dhe mbështetjen e saj Këshillit Nacional për Siguri Kibernetike, por nuk do hezitoj të kritikoj kurdo qe e konsideron qe është e nevojshme.

Postimi i plotë:

Caktimi i Zafir Berishes për Koordinator të Sigurisë Kibernetike, nuk ka asgjë të veçantë.
Ministri i MPB-së cakton njërin nga zëvendësit e tij të ulet në Krye të Këshillit Nacional për Siguri Kibernetike.
Gjer më tani, vetëm Nehat Mustafa ju është qasur ne mënyrën e duhur adresimit te sfidave të sigurisë kibernetike.
CSP do ofroj bashkëpunimin dhe mbështetjen e saj Këshillit Nacional për Siguri Kibernetike, por nuk do hezitoj të kritikoj kurdo qe e konsideron qe është e nevojshme!