Fjalë Kyçe

Vendi ku dje ra borë për herë të parë pas 11 vitesh

Vendi ku dje ra borë për herë të parë pas 11 vitesh

Në Johannesburg bie borë për herë të parë pas 11 vitesh

Banorët e qytetit më të madh të Afrikës së Jugut, Johannesburg, u mahnitën nga reshjet e para të borës në më shumë se një dekadë, me disa fëmijë që panë borë për herë të parë.

Ndërsa pjesë të Afrikës së Jugut marrin rregullisht borë mbi hemisferën jugore muajt e dimrit nga qershori deri në gusht, Johannesburg kishte borë për herë të fundit në gusht të vitit 2012.

Në rrjetet sociale, banorët e Johanesburgut e përshkruan dëborën si “magji të pastër”, “të vrullshme” dhe një “fillim të mrekullueshëm të javës”.

Bora bie në Johanesburg një herë në pesë vjet mesatarisht, me borë më të madhe si kjo e fundit që bie një herë në 10 deri në 20 vjet.

Shërbimi i motit i Afrikës së Jugut ka lëshuar paralajmërime për shkak të frontit të ftohtë që ka goditur provincën Gauteng, e cila përfshin Johannesburgun dhe kryeqytetin Pretoria. /MeteoBallkan