Fjalë Kyçe

Vuçiq kthehet në pozicionin e vjetër: Kurrë s’do të pranojë poshtërime në zgjidhjen e çështjes Kosovë-Serbi

Vuçiq kthehet në pozicionin e vjetër: Kurrë s’do të pranojë poshtërime në zgjidhjen e çështjes Kosovë-Serbi

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq ka thënë para Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (Asambleja e Përgjithshme e KB) se Beogradi beson se me dialog do të jetë në gjendje të arrijë një zgjidhje për çështjen e Kosovës, por se ai kurrë nuk do të pranojë poshtërimin.

Në sesionin e 75-të vjetor të Asamblesë së Përgjithshme të KB, për herë të parë të mbajtur virtualisht, me fjalime të regjistruara të krerëve të shteteve ose qeverive, Vuçiq tha se pika e fillimit në dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës nuk duhet të jetë “poshtëruese dhe e papranueshme” për Serbinë, e cila përfaqëson pavarësinë e Kosovës.

“Ne besojmë se pas një dialogu të gjatë dhe të vështirë, mund të arrihet një zgjidhje, por sigurohuni që Serbia kurrë nuk do të pranojë poshtërimin”.

“Asgjë nuk është e pranueshme për ne që nuk është një kompromis me të cilin të dy palët duhet të jenë njësoj të kënaqur ose të pakënaqur,” tha Vuçiq.

Ai vlerësoi se hapi i parë është rinovimi i dialogut midis Beogradit dhe Prishtinës nën kujdesin e BE-së, pas 20 muajve stagnim, por ai gjithashtu përshkroi nënshkrimin e fundit të marrëveshjes së Washingtonit midis Serbisë dhe Kosovës mbi normalizimin e marrëdhënieve ekonomike si një hap i madh përpara, raporton Danas.