Fjalë Kyçe

Zhvillime dramatike në rastin e 115 akuzave ndaj Manchester Cityt

Zhvillime dramatike në rastin e 115 akuzave ndaj Manchester Cityt

Ka pasur një zhvillim të madh në betejën ligjore në pritje midis Manchester City dhe Ligës Premier.

Seanca dëgjimore për 115 shkeljet e pretenduara të rregulloreve financiare nga City pritet të zhvillohet në nëntor.

City u akuzua pas një hetimi katërvjeçar, ku akuzohet për shkelje të rregulloreve gjatë një periudhe nëntëvjeçare midis sezoneve 2009/10 dhe 2017/18.

Ata gjithashtu dyshohet se nuk kanë dhënë informacion të saktë financiar dhe nuk kanë bashkëpunuar me trupin hetues.

Kampionët mohojnë të gjitha akuzat dhe javën e kaluar, në një lëvizje të paprecedentë, nisën procesin e marrjes së masave ligjore kundër Ligës Premier.

Në një dokument prej 165 faqesh, City argumenton se rregullat e Transaksionit me Palët e Asociuara (APT) janë të paligjshme.

Një seancë private dyjavore do të zhvillohet për këtë çështje, me rezultatin që mund të ketë një ndikim në rastin e dytë.

Por, sipas The Times, doli se figura të larta nga Liga Premier duhet të zbulojnë forma të shumta komunikimi që datojnë që nga viti 2009 kur filloi hetimi.

Mesazhet me tekst dhe emailet që përmendin ose i referohen qytetit duhet të dorëzohen që komisioni i pavarur t’i analizojë.

Vendimi zbatohet për shefin aktual ekzekutiv të Ligës Premier, Richard Masters dhe njeriun që ishte në rolin para tij, Richard Scudamore, ndër të tjera.

Në një raportim të mëparshëm, The Times tha se faturat ligjore të Ligës Premier janë rritur nga 5.5 milionë në 22 milionë euro vitin e kaluar, pasi ata paguajnë tarifat për të shkuar kundër Cityt.