Fjalë Kyçe

​Kjo është temperatura ideale e ajrit për një gjumë të mirë dhe të shëndetshëm

​Kjo është temperatura ideale e ajrit për një gjumë të mirë dhe të shëndetshëm

Disa faktorë mund të ndikojnë në gjumë, dhe një prej tyre është temperatura në dhomën ku flini.

Një studim zbuloi se temperatura e trupit zvogëlohet gjatë të ashtuquajturës faza e natës e gjumit dhe rritet gjatë fazës së zgjimit, transmeton lajmi.net.

Ulja e temperaturës në dhomën tuaj disa orë para gjumit mund të fillojë procesin e ftohjes së trupit tuaj, gjë që mund t’ju ndihmojë të flini.

“Temperatura optimale për të fjetur konsiderohet të jetë 18.3 gradë Celsius”, tha Ellen Vora, një psikologe dhe eksperte e gjumit.

Në pranverë dhe vjeshtë, ju mund ta arrini këtë duke hapur dritare. Ju mund të përdorni një ventilator për verë.