Fjalë Kyçe

​Sot protestohet kundër mbylljes së shkollave në Kamenicë

​Sot protestohet kundër mbylljes së shkollave në Kamenicë

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës sot në mesditë do të organizojë një protestë para ndërtesës se Kuvendit Komunal të Kamenicës për të kundërshtuar mbylljen e shkollave në këtë komunë.

SBASHK-u, nëpërmjet një reagimi, thotë se kanë pritur dialog e mirëkuptim, ndërsa shton se kryetari i komunës së Kamenicës, Qendron Kastrati do të ndjejë unitetin e SBASHK-ut.

“U përball me kundërshtime nga prindërit, mësimdhënësit e nxënësit gjatë gjithë verës. Iu bë me dije publikisht qëndrimi i SBASHK-ut kundër mbylljes së shkollave në Kamenicë, por Qëndron Kastrati i trimëruar nga heshtja e MASHT-it, që është e nënkuptueshme sepse Shyqiri Bytyqi kurrë nuk ishte ministër e aq më pak tani kur aderoi në partinë e Qëndronit, i trimëruar edhe nga shkrimet në stilin e tregimeve humoristike të Bexhet Shalës në emër të KMLDNJ-së, që merr thua në mua dhe tani më nxjerr si njeriun e dytë në botë, pas Trampit, vazhdon të sillet Qëndroni në stilin e sulltanit dhe krijon lista për tepricat teknologjike, nuk ua jep tekstet shkollore nxënësve, tekste këto të botuara nga buxheti i shtetit, kërcënon me suspendime nga puna  dhe krekoset se kryetarët tjerë në komunat e Kosovës nuk paskan guxuar të bëjnë  mbyllje shkollash e përjashtime masive nga puna të punëtorëve të arsimit, që kanë  vite të tëra përvojë në arsim. Qëndroni mundohet edhe të krijojë situata të dhunës e përplasjeve mes mësimdhënësve duke iu ofruar gënjeshtra se do t’i sistemojë disa nëse e përkrahin  e do t’i ndëshkojë të padëgjueshmit”, thuhet në reagim.

SBASHK thotë se ka pritur dialog dhe mirëkuptim për zgjidhjen e drejtë të gjendjes tepër të rëndë.

“Pritja e SBASHK-ut ka kufi dhe tani Kastrati do të përballet me veprimet unike të sindikatës sonë, sepse punëtorët e arsimit  në Kamenicë janë pjesë e SBASHK-ut  e SBASHK është pjesë e përkrahur fuqishëm e Unionit të Sindikatave të Arsimit të Evropës më 11 milionë anëtarë dhe e Internacionales Botërore të Arsimit më 31 milionë anëtarë. E Shpend Ahmeti le të mos pranojë edhe në të ardhmen takimin me ne se kërkuam këtë tani e dy javë. E Shyqiri Bytyqi dhe të vazhdojë me heshtjen apo më përkrahjen e mbylljes së shkollave dhe me dënimin që fëmijët të udhëtojnë me dhjetëra kilometra në ditë për të plotësuar egon e sëmurë të Qëndronit, që tani e ka në parti. Le të heshtin edhe liderët në fushatën e nisur herët zgjedhore, por SBASHK-u nuk do të heshtë”, thuhet në reagim.

Ndryshe, kryetari i Komunës së Kamenicës, Qendron Kastrati ka marrë vendim për mbylljen e 19 shkollave të kësaj komune në emër të reformave në arsim, të cilat janë kundërshtuar ashpër nga banorët dhe SBASHK-u.