Fjalë Kyçe

21 vjet nga Epopeja e Dukagjinit

21 vjet nga Epopeja e Dukagjinit

Sot bëhen 21 vjet nga zhvillimi i betejës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Gllogjan, që ndryshe njihet “Epopeja e Dukagjinit” e zhvilluar me 24 mars 1998.

Në Gllogjan është zhvilluar beteja frontale mes UÇK-së dhe forcave serbe, të cilat e kishin rrethuar Gllogjanin.

Caku besohej të ishte shtëpia e familjes Haradinaj.

Në këtë ditë ranë dëshmorë Him Haradinaj, Gazmend e Agron Mehmetaj.

Për shënimin e kësaj dite do të ketë disa aktivitete.

Aktivitetet e shënimit të “Epopesë së Dukagjinit” janë organizuar nga Qeveria e Kosovës.

Nga ora 10:00 – 12:00, do të bëhen homazhet në Kompleksin Memorial në Gllogjan, ndërsa në orën 12:00, do të mbahet një akademi përkujtimore.